Op 6 en 14 december vertrokken twee vrachtwagens vol met hulpgoederen naar twee provincies in Roemenië. De eerste vrachtwagen werd gelost in Targu-Mures, hoofdstad van het gelijknamige district in het noorden van Roemenië. Daar werd alles verdeeld over kleinere auto’s, en paard en wagens, die weer naar verschillende dorpen reden.
Voor het eerst kregen deze arme gezinnen kleding, warme dekens, schoenen en levensmiddelen aangeboden. In deze winterperiode is dit een groot geschenk, een mooi en nuttig kerstcadeau.
De tweede vrachtwagen is gelost in Alexandria – hoofdstad van het district Teleorman, dicht bij de Zwarte Zee, waar Stichting Kleine Kracht ook contacten heeft.
In de winter is het in dit zuidelijke district niet zo koud als in de districten Botoșani en Iasi (Noordoosten van Roemenië).
Ook hier leven de bezochte gezinnen – met meestal veel kinderen – onder erbarmelijke omstandigheden in lemen huisjes.
De dorpjes hebben niet zoveel inwoners.
Veel kinderen kunnen niet lezen of schrijven. Stichting Kleine Kracht is bezig om hier kleine, eenvoudige leesbibliotheken op te zetten met/voor de plaatselijke bevolking. Hier kunnen eenvoudige kinderboeken en ander lesmateriaal worden geleend. Dit is nu al een groot succes.