Huisje 5 weeskinderen001 In de zomer van 2013 kwam ons team in Roemenië in contact met vijf weeskinderen die in het nagelaten huisje van hun ouders woonden. De grootmoeder heeft zich ontfermt over de kinderen maar kan hen nagenoeg niets bieden omdat zij zelf ook bijna niets heeft.
Eén muur van het huisje is ingestort en zo leven de kinderen daar. Als je bedenkt dat het in de winter 20 tot 30 graden kan vriezen hebben de kinderen heel wat te verduren gehad. Zoals dat zo vaak gaat heeft onze contactpersoon in Roemenië de situatie telefonisch met ons besproken. We kwamen samen al snel tot de conclusie
dat er een nieuw huisje moest komen. Inmiddels is het nieuwe huisje gereed en kunnen de kinderen komende winter warm door brengen. Ook hebbenHuisje 5 weeskinderen008 wij ze tijdens ons bezoek in november voorzien van allerlei eerste levensbehoeften. Deze kinderen hebben we weer hoop en een toekomst kunnen geven, mede door uw gift. We hoeven u niet te vertellen hoe dankbaar de grootmoeder is. Ook haar zullen we niet vergeten.