Hulp die echt aankomt!

Uw hulp dringend gewenst

(20-06-2020)
Nb. Scroll naar beneden voor verdere updates.

Sponsoring gevraagd voor Donetsk
Onze contactpersoon in Cernăuți kwam bij Stichting Kleine Kracht met een dringende hulpvraag. Het gaat om sponsoring van transporten met hulpgoederen voor de regio Donetsk, ruim 1.000 kilometer ten oosten van Cernăuți.

De mensen uit Cernăuți zijn de enigen die naar de mensen in Donetsk omkijken, en deze regio van hulpgoederen voorzien. De nood in de regio Donetsk is enorm hoog en alle hulp is welkom. Elke drie weken verzorgen zij zo’n voedsel- en hulpgoede­ren­transport van Cernăuți naar Donetsk.

De kosten voor deze goederen bedragen per transport ca. € 1.700.
KORTE GESCHIEDENIS
Zes jaar geleden hebben anti-regeringsprotesten geleid tot een door Rusland gesteunde opstand in de Oekraïense provincies Donetsk en Luhansk. Sindsdien is daar een stille oorlog gaande, waar separatisten, tegen de zin van Oekraïne, onafhankelijke republieken hebben uitge­roepen.

Verder is er een toenemende intimidatie tegen de kerken. In de door rebellen bezette gebieden van Luhansk en Donetsk zijn de afgelopen maanden kerkleden en pastors opgepakt zonder dat tegen hen een aanklacht is ingediend.

De straatkinderen hebben extra zorg nodig, maar ook kinderen die een thuis hebben, lijden onder de onzekere en gevaarlijke situatie in het land. De vraag naar psycho-sociale hulp voor kinderen is ge­stegen en de toegang tot onderwijs en gezondheidszorg voor kinderen is ernstig verstoord.
Een groot aantal gezinnen heeft dringend hulp nodig in deze regio’s.
DRINGENDE OPROEP!
Stichting Kleine Kracht wil zijn uiterste best doen om kinderen en hun families te ondersteunen waar nodig.

Helpt u ons alstublieft mee, zodat we veel van deze gezinnen en (hun) kinderen kunnen helpen om hun bestaan weer op te bouwen. Wij hopen dat u, samen met ons, dit nieuwe project een warm hart toedraagt. Wanneer u, al dan niet met een vaste regelmaat, een bedrag wilt overmaken, kan dit via onderstaande bankgegevens, onder vermelding DONETSK.
Alvast onze hartelijke dank.

Update: 02-09-2020

Onderstaande bedank-bericht kregen wij van onze contactpersoon Rabbijn Alexey:

Добрый вечер КЛААС ! (smiley)
Люди очень довольны и рады такому щедрому и необходимому подарку , Ирише всё подошло , бабушки благодарили со слезами на глазах , с надеждой и верой в сердце что есть ещё люди , которые не могут оставаться безразличными к чужому горю и страданиям ! БОЛЬШОЕ ВАМ СПАСИБО ЗА ВСЕ ТО ЧТО ВЫ ДЕЛАЕТЕ ЛЮДЯМ !
С уважением Алексей

Vrije vertaling vanuit het Russisch (Google Translate):

Goedenavond, de mensen zijn heel blij en dankbaar met zo’n genereus en noodzakelijk geschenk, alles ging goed voor Irisha, de beide grootmoeders bedankten met tranen in hun ogen, met hoop en vertrouwen in hun hart dat er nog steeds mensen zijn die niet onverschillig kunnen blijven voor het verdriet en het lijden van anderen!

HARTELIJK DANK VOOR ALLES DAT JE (lees: Stichting Kleine Kracht) VOOR DEZE MENSEN DOET!

Met vriendelijke groet, Alexey

Met uw giften hebben we een bijdrage kunnen leveren van € 500,- voor de aanschaf van een rolstoel voor Irisha.
Update: 20-07-2020

Onderstaande hulpvraag kregen wij van onze contactpersoon Rabbijn Alex:

Здравствуйте Уважаемый Клаас ! Вынужденны опять обратиться к Вам за помощью в это сложное
время . Карантин уже не такой жёсткий , но эпидемиологическая ситуация остаётся сложной и тревожной , всё так же люди болеют , страдают и по прежнему нуждаются в заботе и помощи . Синагога Бейт Тфила Беньямин сей час закрыта на Карантин и наших возможностей не хватает для того , чтоб поддержать всех членов общины и обезпечить их всем необходимым .
Если у Вас есть возможность помочь и поддержать наших подопечных продуктовыми наборами
и средствами гигиены будем очень благодарны и признательны Вам .
Большое Вам спасибо за всё то , что Вы уже сделали
Мы молимся за Вас и Вашу семью чтоб Всевышний дал Вам ЗДОРОВЬЕ , СИЛЫ , ДАРОВАЛ
МУДРОСТЬ и БЛАГОСЛОВИЛ ДОСТАТКОМ ! Да не оскудеет рука дающего !

Vrije vertaling vanuit het Russisch (Google Translate):

Hallo Klaas! We zijn genoodzaakt ons opnieuw tot u te wenden voor hulp in deze moeilijke
tijd. De quarantaine is niet meer zo streng, maar de epidemiologische situatie blijft moeilijk en alarmerend, de Beit Tfilah Benjamin-synagoge is nu gesloten in quarantaine en onze mogelijkheden/middelen zijn lang niet genoeg.
Als u de mogelijkheid heeft om onze afdelingen te helpen en te ondersteunen met voedselpakketten
en hygiëneproducten zullen wij u zeer dankbaar zijn.

Heel erg bedankt voor alles wat je al hebt gedaan.
We bidden voor u en uw gezin, zodat de Almachtige u GEZONDHEID, STERKTE, TOEGANG zal geven
WIJSHEID en GEZEGEND MET VOLDOEN! Moge de hand van de gever niet falen!
מי שמציל חיים אחד, מציל את כל העולם (Hij die één leven redt, redt de hele wereld)

NB. Zoals u weet handelt genoemde (Klaas) via Stichting Kleine Kracht uit naam van alle mensen die dit werk ondersteunen. Lees daarom voor ‘Klaas’ ook uw naam! Het werk daar, wat zo noodzakelijk is, kan alleen door uw giften worden gedaan. Daarvoor zijn wij, maar zoals u kunt lezen ook de mensen aldaar zeer dankbaar voor!

We konden de Joodse gemeenschap in Chernauti opnieuw helpen met levensmiddelen, want ze hebben het erg moeilijk en vroegen Kleine Kracht om hulp.

We konden weer zo’n 60 voedselpakketten laten samenstellen en uitdelen.

Update: 03-09-2020

Dit bericht ontvingen we onlangs van de rabbijn in Cernăuți (Oekraïne)

(Vrij vertaald uit het Russisch)

Het gezin waarover ik het wil hebben kent veel moeilijkheden. Het is een groot gezin met 5 kinderen, 3 jongens en 2 meisjes.
De oudste zoon is 24 jaar, de tweede is 22 jaar, de derde en de jongste is 9 jaar. De jongens zijn gehandicapt.
Hun dochter, Ksyusha, is 20 jaar oud en heeft een ernstige hersenverlamming. Haar tweelingzus, Lesya, is ook gehandicapt, maar met een mildere vorm van hersenletsel.
Het gezin woont buiten de stad Cernăuți in een oud huis. Het salaris van vader is ongeveer 130 euro per maand. Al het geld gaat naar aanschaf van medicijnen voor de kinderen. Dit gezin wordt maandelijks geholpen met levensmiddelen.
Ksyusha ligt op een stalen bed zonder matras. Toen ik (de rabbijn) hen bezocht vroeg de moeder voor één van haar kinderen een ziekenhuisbed met incontinentiematras.

Nadat Stichting Kleine Kracht bovenstaand verzoek om hulp kreeg van de rabbijn, wisten we meteen: Deze hulp willen we zeker geven: Daarom maakten we geld over voor een speciaal bed en idem matras, en een standaard voor medicijnen.

We willen u vragen om voor dit gezin te bidden, voor verlichting in hun moeilijke situatie. Zodra hierover meer nieuws is, zullen we dat hier plaatsen.

Update: 14-09-2020

Nb. Inmiddels vernomen dat het speciale bed is besteld! En… zoals u op onderstaande foto’s kunt zien, ook al bezorgd.