Waarom dit opvanghuis? Veel kinderen van arme ouders worden op school geweigerd omdat ze geen nette kleding hebben en er niet fris uitzien. Het is onvoorstelbaar maar waar.

Omdat wij bij het verdelen van kleding en voedsel bij veel gezinnen komen in Roemeens Moldavië, kennen we de problemen die analfabetisme met zich meebrengt. Deze mensen hebben gewoon geen kans in de samenleving en hun situatie zal nooit verbeteren.

Stichting Kleine Kracht wil graag de kinderen uit deze gezinnen opvangen bij het kinderopvanghuis, waar ze gedoucht en gewassen worden, schone kleren krijgen en zo naar school kunnen. In de namiddag krijgen de kinderen een maaltijd en hebben ze mogelijkheden om te spelen of huiswerk te maken. ’s Avonds gaan ze naar huis. Zo worden ook de arme ouders ontlast.
In 2010 zijn we met de bouw begonnen en oktober 2012 is het gebouw gereed gekomen.
Op 30 november 2012 werd de eerste groep kinderen uitgenodigd voor een kennismaking. Zij kregen een lekkere maaltijd en daarna een paar nieuwe schoenen en een cadeautje mee naar huis.
In tegenstelling tot het opvanghuis voor ouderen in Slobozia zal dit project zichzelf niet kunnen bedruipen. De doelgroep, kinderen en hun arme ouders, kunnen we niet laten bijdragen voor de instandhouding van het huis.
We hebben berekend dat de maandelijkse exploitatie, zonder groot onderhoud, € 1200,- kost.
We hebben uw hulp dan ook nog hard nodig voor dit mooie project.