Slobozia2011Omdat we tijdens onze bezoeken aan Roemenië iedere keer weer geconfronteerd werden met de miserabele omstandigheden van ouderen,die vaak aan hun lot worden overgelaten, hebben we begin 2008  plannen uitgewerkt om een klein opvanghuis voor ouderen te gaan bouwen in het plaatsje Slobozia. In dit dorp leeft een gezin die zich het lot van deze oude mensen  bijzonder aantrekt.

Het gebouw bestaat uit:

  • zeven kamers beneden en drie op de bovenverdieping;
  • een keuken, die ook als gaarkeuken voor arme gezinnen in de omgeving dienst moet gaan doen;
  • Wc ’s en douche’s;
  • Op de boven verdieping ruimten voor opslag en personeel;
  • Een tuin waar de bewoners in de zomer kunnen verblijven en een moestuin  zodat men zich zelf kan bedruipen met de opbrengst ervan.
  • Nadat in november 2009 de eerste twee bewoners hun intrek in het huis hebben genomen, wonen er inmiddels 20 ouderen.

Slobozia 2010Verbouwing 2011
Mede door wet- en regelgeving is in 2011 begonnen aan een vebouwing waardoor het aantal kamers vergroot werd naar twintig.  Ook is er gemeen- schappelijke huiskamer gekomen.

Verbouwing 2015 – 2017Zlobocia 2016
Het tehuis wordt flink uitgebreid en alle bouwactiviteiten zijn in 2017 achter de rug. Er is nu plaats voor 30 ouderen. Er zijn ook een paar echtparen kamers gerealiseerd. Iedere keer als we er komen is het goed om te zien hoe liefdevol deze mensen verzorgd worden. Het tehuis is nu ook voorzien van een brandmeldinstallatie Dit hebben we allemaal met uw financiële hulp kunnen doen!

Zlobocia 2016 1Een wens die we nog graag willen vervullen is een terras met overkapping in de tuin waar de ouderen met mooi weer onder kunnen zitten. Het fundament ligt er maar het ontbreekt aan financiële middelen om de overkapping te bouwen. Helpt u ons?